Dec. 30, 2010

God morgon!

I dag är det näst sista dagen på det här året, känns lite sjukt att det snart är år 2011 men bra och roligt samtidigt för ett nytt år känns som en nystart.. eller att året som varit får ett avslut.

Har lite att göra i dag eftersom min pojkvän kommer hem (varit borta mer än en vecka) och jag ska till honom och därför måste jag packa för morgondagen i dag också.. Så jag måste bestämma vad jag ska ha på mig redan i dag! Herregud, så svårt att bestämma mig.. men det får bli min svarta tubklänning, den är fin och nyår-ig!

 

Brytningsfel & förändring på hornhinnan

Var på synundersökningen i dag och shit vad suddigt jag såg helt ärligt!

Optikern sa att jag hade ett brytningsfel som kallas astigmatism och är någon slags förändring på hornhinnan.

Han förklarade jätte bra men han skulle skicka en remiss till ögonläkaren på Uppsala sjukhuset så han hoppades att jag skulle få tid så fort som möjligt där så de kunde kolla vad de kunde göra åt mina ögon..

Optikern rådde mig att ha solglasögon under dagen när jag var ute, eftersom det kommer in för mycket ljus i mitt öga och därmed att jag kisar.. Så ska lyda hans ord! men kommer se helt sjukt ut! men det är många som har solglasögon såhär års för ögonens skull..

Hoppas det inte är något allvarligt fel nu på mina ögon, men läkarna är duktiga nuförtiden så ska inte oroa mig i onödan nu!

Synundersökning

Ska snart i väg till optikern och kolla min syn, min mamma ska först på synundersökning och sen direkt efter är det min tur.. Hon tvingade på mig en undersökning eftersom jag inte varit och kollat mina ögon på cirka 10 år och hon tycker jag börjat kisa för mycket den senaste tiden.. Så lika bra att gå och kolla om synen blivit sämre.

Hoppas min syn inte blivit allför dålig nu!

 

Vad fick du i julklapp?

 

Jag fick mest pengar men även en bok, värmande kudde, sminkväska och även en parfym och en urmysig halduk osv.

 


Min julklänning

Har fått några frågor om vad jag hade på mig på julafton i år och i år hade jag på mig en röd västklänning med en vit skjorta under.. Riktigt skönt!

Hade dock inte scarfen på mig, för det kändes lite väl som en "marin-jul" om jag skulle ha på mig den dvs.

God jul!

Kollar just nu på sluten av Änglagård och ska snart lägga mig så jag vill passa på att önska allesammans en riktigt god jul! kanske skriver mer i morgon men i morgon är det mycket att pyssla och dona eftersom jag ska bege mig hem till min moster och fira min jul där.. (Ca. 1 och en halv timme från mig)

För de som ville ha receptet på havrerutorna med nougat kommer receptet här snarast möjligen i morgon eller på juldagen, men ska försöka att hinna med det redan imorn! Så ni kan stå och baka i mellandagarna..

 

God jul ännu en gång! och jag hoppas verkligen ni får en underbar dag!

Berätta gärna vad ni ska göra, så jag har något att läsa när jag kommer tillbaks..

 

Jag vann!

I dag har jag, min syster och mamma spelat bingolotto uppesittarkväll men tyvärr vann vi inte tyvärr, men det är en tradition att spela dagen innan julafton så bara det hör till.. Vinna är ett plus.

Vid 14-tiden i dag började jag och min syster spela Monopol och vi höll på att spela i säkert 5-6 timmar om inte mer! Det gick upp och ner för både henne och mig, men till slut vann jag! Tänka sig.. Jag är världens dåligaste förlorare och blir arg som ett bi om jag förlorar, kan vara sur i flera veckor om jag förlorar..

Men i dag vann jag! Är jätte glad just nu!

 

Vilka ord använder du mest?

Gjorde ett sånt där test på Facebook som hette "Vilka ord använder du mest på Facebook?" ganska roligt test måste jag säga!

Har du gjort det här testet?


 

Dagens blogg

Eftersom jag glömde att publicera dagens blogg i går blir det 2st i dag i stället..

Klicka på bilderna för att se vad som döljer sig bakom..

God jul!

 

 

Bakdags!

Nu är det snart dags att baka Havrerutor med nougat, mums!

 

Vill du ha receptet?

 

Dec. 22, 2010

Då var det onsdag och den 22:a december, i dag fyller min kusin Marcus 13 år! Jajjemän, stor dag för honom i dag eftersom han blir tonåring.. Grattis till honom säger vi i dag!

Snart kommer min syster hem till min mamma för att vara här i några dagar bl.a. för att fira julen med oss osv. så det ska bli roligt att få träffa henne igen! Hon har alltid bott hos våran pappa men sen några år tillbaks efter hon varit i holland och bott där i något år har hon bott själv.

Snart är det julafton också och i dag ska jag baka havrerutor med nougat, mums! Smakat det någon gång?

Jag och min syster för något år sen

 

Lucka 21

 


I dag gömmer sig en blogg bakom luckan 21 och det är ingen mindre än Emma Anderssons blogg --> LÄNK Besök hennes blogg genom att trycka på länken eller bilden

Vill du ha chans att vinna imorgon och synas i bloggen är det bara att kommentera "Jag är med" så drar jag en vinnaren imorn.

Lycka till!

Julklänningar

Eftersom det snart är jul vill jag ge några tips på julklänningar, man behöver inte ha rött om man inte vill men det väljer man naturligtvis själv.. Vad har du tänkt ha på dig i jul?

 

Tisdag 21 December

God dag!

I dag är det tisdag och i går åkte min pojkvän till Luleå för att fira julen med hans familj och släkt. Aldrig varit så högt upp i Sverige faktiskt, så vore roligt att någon gång följa med dit upp för att se hur det är.. Har släkt i Småland så har endast åkt neråt i landet tidigare i mitt liv, men nu har man en anledning att åka uppåt också.

Nyårsplaneringen är i full gång men som sagt nyår är nyår och gäller att inte ha för höga förväntningar för då blir man bara besviken.. känns som om allting är en aning överdrivet angående nyårshysterin...

Ha en underbar dag i snön!

 

Morden i Sandhamn

Snart börjar Morden i Sandhamn en miniserie i 3 delar på TV4 och självklart ska jag kika på de! Varit på semester nu 2 år i rad på den underbara ön Sandhamn..


Här kommer lite bilder jag tagit:


Mysig stickad

Såhär års älskar jag stickade tröjor och har en hel drös med sådana i min garderob.. men den här ser urmysig ut speciellt med pälskanten, eller?

 

4:e advent

I går var det 4:e advent och i min familj sätter vi alltid upp julgranen helgen innan julafton så denna helg åkte våran fina vita julgran upp..

 

Tecknar

Jag vet att jag inte har uppdaterat så mycket den senaste tiden så därför tänkte jag lägga upp en bild och visa vad jag håller på med just nu..

 

Här är skissen, alltså bara ögonen som nästan är klara

 

Painting portrait Britney Spears

 

 

Såg det här klippet på youtube och jag måste bara säga att jag också vill kunna måla såhär fint! Det är bara att öva så kommer det med tiden..

Helgens blogg är..

 

http://emmavandersson.blogg.se/

http://www.nettys.se/

http://stadsglitter.blogg.se/

 

Stort grattis till er tjejer!

 

Söndag & kaos

Har inte haft någon tid till att blogga denna helg förns nu och nu lägger jag upp en sån där lista, och "dagens blogg" blev "helgens blogg" publicerar vinnarna i kväll.. Så det är inte försent att anmäla sig ! LÄNK

Fick ett telefonsamtal när jag vaknade och det var min käre mor som berättade att min barndomskompis hade försvunnit.. "Herregud, är det sant?" tänkte jag, och sen med allt elände som hänt i Stockholm i helgen räckte inte, vilket helg!

Min barndomskompis är ett år äldre än mig iaf. och hon är nu återfunnen som tur är! man blir rädd när någon bara försvinner eller liknande, aldrig hänt mig tidigare.. Sånt man bara ser och hör i tidningar eller på efterlyst.


Fredag 10 December

Sitter här framför datorn i mitt kök med en kopp kaffe och självklart är det mycket mjölk i som vanligt, så det gör kaffet lite halv jummet redan innan jag ens har börjat dricka.. men alla vill ha sitt kaffe på ett speciellt sätt och vissa häller i mjölken först sen kaffet och tvärtom.

I dag är en sånn dag jag bara behöver massa kramar och få höra att jag har en uppgift och inte bara känna mig som om ingen vill ha en, att man inte duger till något osv. men det är väll vardagen för arbetslösa människor att känna att ingen vill ha en men att man ändå någonstans måste hålla hoppet uppe eftersom det kommer att komma något jobb i framtiden och arbetsgivaren kanske bara "VILL HA JUST DIG"..

Jag är inte negativ men det kanske låter som det, men vissa dagar är bara jobbigare än andra och i dag är det just en sån dag. Arbetslöshet är ingen dans på rosor, tvärtom, det är mycket psykiskt i det här men det tar jag en annan gång ska fortsätta leta jobb för såhär kan det inte fortsätta! 2011 då smäller det.. Annars får jag väll försöka skaffa eget istället och se hur det går.. För jobb ska jag ha!

Ska fixa skrivaren också så jag kan skriva ut lite CV så när jag inte är så förskyld längre kan bege mig ut och söka jobb personligen.

Fick en kram av min Farmor på min student 2009

 

Dagens blogg?

 

Du får samtidigt också chansen att ligga bakom en lucka nästa vecka om du är med!

Lycka till!

 

Torsdag 9.12


Julklappstips #1



I dag har jag valt att skriva om ett julklappstips och detta tips är från Bradford och här kan man gravera in 2st namn exempelvis sin kärlek och sitt eget.. Sedan är månadsstenen med också.. Ganska gulligt halsband eller vad tycker ni?


Tryck på bilden för mer information

 

"Hoppar fel"

Gick in från en annan dator på min blogg som inte hade någon widescreen och då såg jag att första menyn (Den till vänster) ligger kvar och inte flyttas automatiskt som de övriga..

Självklart ska jag kika upp det här och därför hoppas jag att alla där ute har en widescreen skärm annars ser den nya designen lite plojjig.

Nu vet ni iaf. och jag ska ordna det här så fort jag kan.. För man vill ju designen ska vara så bra som möjligt!

Kvällsinlägg

Jag har påbörjat det här inlägget nu många gånger, men har suddat bort och försökt skriva igen för om jag tänkt skriva ett inlägg måste jag väll ha något på hjärtat?

Efter många om och men bestämde jag till slut att det här får bli ett inlägg om en film jag såg i går hemma hos min pojkvän.. Såklart somnade han men jag satt i 2 och en halv timma och kika film och gud så bra den var! Annars brukar jag ge upp efter en 45 minuter och säga "Det  här var skit!"

Filmen jag såg var 2012 hade inga förväntningar och jag tycker om naturfilmer så den här var perfekt för mig.. Har ni sätt denna film än?


 

Onsdag 8.12


8 = Besökta städer i Sve


I dag tänkte jag rikta mig in på Sverige och i vilka städer/ orter / vart jag varit någonstans genom åren och besökt.. Kan vara lite kul att veta kanske?

Stockholm
Helsingborg
Malmö
Karlshamn
Kalmar
Gotland
Öland
Oskarshamn
Mönsterås
Mariannelund
Nässjö
Blomstermåla
Ruda
Högsby
Mora
Falun
Hellefors
Trollhättan
Vara
Göteborg
Västerås
Enköping

Tror inte jag missade någon nu..

Tisdag 7.12


7 = Bästa sommarminne


Har många fina sommarminnen men det absolut bästa måste vara när jag var i Sandhamn sommaren 2008 med min pojkvän, hans kompis och min pojkväns mamma och hennes vänner.

Stugan vi bodde i där hade sjöutsikt, nära till stranden samt utelivet..

 

 

Dec. 7, 2010

I dag är det tisdag och jag har blivit förskyld, känns iaf. bättre i dag än vad det gjorde i går så är nog på bättringsvägen och det känns skönt. Min pojkvän ska till Enköping med hans mamma i dag och klippa sig, får se om jag följer med.. Skulle i vilket fall vara trevligt eftersom jag inte varit i Enköping sen Hamnfestivalen i Augusti..

I lördags var vi på julbord och innan vi ens åkte blev det en lång historia, men iväg kom vi allt och har helt glömt bort att lägga upp bilderna jag tog.. Så det ska jag göra, lita på det!

Ni får ha en underbar dag annars allesammans!

 

Ny design

Nu syns en ny design här på bloggen eftersom min förra var ca. ett år gammal ville jag förnya mig lite.. Den är långt ifrån klar, men har tagit några timmar nu att fixa allting, så det får vara bra för den här gången så får jag ta itu med resten en annan dag..

Jag blev nöjd måste jag säga iaf. alltid kul med nya idéer och tycker bloggen fått lite annat liv nu, så jag får se vad jag tänkt göra mer här..


Det som är nytt är:
Headern men den är bara temporär så ny är på gång!
Flik / länkar högst upp
Bubblorna runt inläggen är borttagna
Ny bakgrundfärg på bloggen
2 menyer istället för en
♥ Rullande text i fliken i webbläsaren
Osv.


Före:




Efter:




Måndag 6.12

 
6 - Julbakning


Julbakar gör vi faktiskt hemma hos mig, men förra året blev det inte så värst mycket av den varan men såklart lussekatter och papperkakor är en självklarhet!

I år tänkte jag leta upp lite roliga recept på t.ex. lakris-knäck osv. har ni några idéer om vad man kan baka för roligt julgodis?




Min familj har en tradition och det är att göra stora peppparkaks-hjärtan och skriva våra namn, sen hänger vi de i köksgardinen.. Ganska mysigt!

Söndag 5.12


5 = Kärlek


Jag har i dag valt under lucka 5 "kärlek" eftersom det är min och min pojkväns årsdag.. och i dag är det 2 år sen vi blev tillsammans, jajjemän! ni hörde rätt det har gått så lång tid nu, kan knappt tro det själv!

Det är svårt att välja ut ett specifikt minne som vi har tillsammans som varit bäst, eftersom vi har gjort så himla mycket roligt genom åren.. men det som sticker ut lite extra var våran "Vara - Trollhättan" -resa som vi gjorde hösten 2008 (innan vi var tillsammans) åkte med 3 av hans andra vänner bl.a. en av de var hans brorsa som jag känt några år.. Riktigt roligt! Bodde på hotell en hel helg i Trollhättan precis vid ån där, supermysigt!

Jag på hotellrummet i Trollhättan Okt - 2008

 

4 December 2010


4 = Mitt morgonhumör


Oj, mitt morgonhumör är inte att leka med ibland tyvärr. Om jag vaknar på fel sida önskar man nog att man aldrig träffat mig (om man råkar göra det) men annars är jag väldigt pigg på morgonen och vill vakna minst 1,5 timme innan jag ska iväg så jag hinner äta frukost, duscha och fixa i lugn och ro..


3:e December

3

 

 

I dag är det den 3:e december och bakom lucka 3 i dag gömmer sig "Det finaste du gjort mot någon"..

Har suttit och funderat nu en stund på allt fint jag gjort mot människor i mina 21 år, och jag kan inte komma på något bättre än min kärleksförklaring till min pojkvän som jag gjorde för ca 1 år sen..

Jag målade en tavla till honom som jag gav till honom på våran 1 årsdag, den tog massor av timmar att göra lite drygt 8-9 timmar eftersom allt skulle vara perfekt! Här är resultatet och för att tillägga så hänger den i min pojkväns rum på väggen och har gjort det nu i 1 år ungefär, lite mer..

Det står en text i tavlan som är lite halv dold, gissa vad?

 

Frågor & Svar

Kollade igenom mina kommentarer och där hittade jag några frågor som jag tänkte svara på..

♥ Fråga 1 handlar om jag festar och dricker eftersom jag inte skrivit något av det.. Min tanke med denna fråga är, finns det ingenting annat att göra än att festa? Ja, det är såhär att jag har inte festat på 4 veckor nu ungefär och det känns urskönt att vakna på helgerna i tid och hitta göra saker!

♥ Fråga 2 handlar om varför jag inte skriver om när jag träffar mina vänner osv. och det är såhär att de flesta bor en bit ifrån mig och eftersom jag inte kan åka någonstans och de jobbar så har det inte blivit så mycket med att träffa vänner.. men vissa träffar jag självklart och det skriver jag dock inte om eftersom det kanske bara är en fika eller så.. tycker inte det är så intressant.

♥ Det här är igentligen ingen fråga, men många skriver att jag är lik Laila Bagge i någon utav mina header bilder och jag kan inte se vart ni ser det?? om jag ska vara ärlig, hon har ganska kantigt ansikte.. vet inte om jag ska ta det som en komplimang att vara lik henne dock..

♥ Sista punkten handlar om mig och min pojkvän, ja det var slut i ca. 4 veckor och allt är inte bra just nu heller för det är många känslor osv. till att gå tillbaks men vi gör vårt bästa och känns super bra just nu (så det är bra) och jag ska bevisa att det finns par som kan överleva hemskheter.. Det gör oss starkare eller hur?

Fler svar kommer inom kort.

2a December

Hejsan!

I dag vaknade jag halv 7 eftersom jag var och jobba i dag, hoppade in för en som var sjuk.. Var faktiskt riktigt roligt att komma ut i arbetslivet och känna att man gjort något nytta!

I morgon är det fredag och helg, där var ännu en vecka till historien.. Har fått tillbaks bruset i örat igen och i natt kunde jag inte sova för jag stördes så mycket av de där eviga brusandet/ blåsten i mitt ena öra. Har tagit örondroppar i dag, och ska ta de ännu en gång och jag håller alla mina tummar för att det snart ska bli bra igen!

 

Lucka 2

Då var det dags att öppna lucka 2 i dag!


2 = Drömresemål

 

 

Oj, svår fråga! har varit i thailand och dit vill jag nog inte åka igen för det är försvenskat!! man vill ju inte åka utomlands till andra sidan jorden och ändå prata samma språk?

Mitt drömresemål måste vara till något land i Afrika, kanske Egypten och se hur det är där(?) men annars är det helt klart att åka tillbaks till USA, Florida Miami, är såhär att jag redan varit där en gång men kommer inte ihåg så mycket av det så skulle vara mysigt att åka dit igen och fräscha upp minnet lite!

Visst är det fint i Miami?

 

God natt

 

Gamla bilder

Hittade lite gamla bilder på mig på min dator, och det är nog bilder för 7-8 år sen! Herregud, tiden har gått fort måste jag säga.. Tycker gamla bilder i övrigt är jätte roligt att titta på..

Bilderna som jag lägger upp nu hade jag lite ätstörningsproblem och vägde inte så mycket! men jag var 14-15 år också, och i dag är jag en väldigt hälsosam och frossande tjej!

Hoppas ni som läser detta inte har några problem med ätstörningar.. Tyck om er själva som ni är och svält inte er själva.


När jag var 14-15 eller ännu yngre!

 

Nu hälsosam och glad!

 

PH

 

Har precis sätt klart gårdagens avsnitt av Paradise hotel och jag måste säga att jag blev hur chockad som helst av vad det avsnittet hade att erbjuda! Nu sitter jag verkligen spänt för att se vad som händer i dagens program.. Jag hoppas verkligen att det går som jag vill..

Alla kanske inte har sätt gårdagens avsnitt så därför skriver jag ingenting vad det handla om, så om du är nyfiken gå in och kika själv..

Lucka 1


1 = Framtidsplaner


Jag har alltid velat skriva en bok om mitt liv och det ska jag göra innan jag dör, det har jag bestämt mig för och när jag bestämt något blir det också så! Sedan har jag alltid velat åka och besöka niagarafallen som ligger mellan Canada och USA så det är även det med på mina framtida planer.

Vad gäller jobb så har jag inga direkta framtidsplaner, men jag kan se mig själv som receptionist eller värdinna så det är det jag ska sträva efter men under tiden kan jag arbeta med vad som helst.

Källa


December

I dag är det första december och snö har vi i massor samt har graderna varit nere på minus 20 redan! Man får en riktig julkänsla nu, i varje fall jag och det känns mysigt.. Tycker tiden innan jul och nyår är urmysig men sen när nyår har varit känns det som om man vill gå i ide och bara vänta tills våren är här igen.

Det är snart nytt år och känns som om året har gått hur fort som helst! mycket har hänt under årets gång också, får kanske ta och göra ett inlägg om mitt år 2010, kanske blir roligt..

Bild från förra julen

 

RSS 2.0