Läkarbesök, Uppsala, Keratokonus

Bild: Mitt öga efter alla droppar jag fick på sjukhuset


I Fredags var jag hos läkaren på sjukhuset i Uppsala, där kunde läkaren konstatera att jag har en ögonsjukdom vid namn Keratokonus och är alltså att min hornhinnan är toppig.

Blev skickad till en specialist med just denna sjukdom (Ögoncentralen i Uppsala) så ska dit så de får hjälpa mig med linser som passar just mig och sedan åka tillbaks till sjukhuset igen om 4 månader för en likadan undersökning för att se om allt avstannat eller blivit bättre osv.

Känns skönt att veta vad jag har nu när jag har något, och veta att jag ska få hjälp och jag hoppas verkligen att allt blir bra..

Bilden är kort på min pupill efter att ha fått droppar vid sjukhuset så de kunde undersöka mitt öga.. Lite läskigt och ljuskänslig var jag!

Måndag 28 Februari 2011

I dag är det måndag och ny vecka har inte blivit så mycket uppdatering från mig den senaste tiden och det har varit bl.a. att jag inte haft tid och även att jag inte har någon inspiration längre (Hade) men det är roligt att se att ni fortfarande går in och läser trots kass uppdatering.

I Fredags blev det bl.a. bowling vilket jag var kass på, så vill helst glömma det! Så åter till Lördagen så blev det middag hos en tjejkompis tillsammans med 2 killkompisar, mycket trevligt! Bänkade oss framför melodifestivalen efter middagen och det var inte så bra låtar tyckte jag denna gång heller.. Ska bli spännande att se finalen då jag kanske börjar tyckas om någon låt (Lyssna om och om igen brukar göra susen!)

Blev llive musik med elgittaren och mikrofonen..

 

Jobb @ Skärholmen inför Big brother premiären

I Lördags var jag och jobbade i Skärholmen Centrum och när vi började kl. 12 visste vi inte vad vi gjorde reklam för som skulle börja.. Spekulationerna flödade och det var en tjej som hade rätt, hon trodde det var big brother och visst hade hon rätt!

Var riktigt roligt att prata med flera hundra människor, men samtidigt gjorde det lite ont i kroppen att stå stilla så pass många timmar.. När man börja känna sig lite stel, var det bara att gå runt lite så blev det bättre!

 

Möte på Viking Line

Mitt möte i fredags var med Viking line, var ett vikarie jobb över sommaren jag sökt.. Så vi satt och prata om tjänsten, vad den innebär osv. samt berättade jag lite om mig själv, mina tidigare jobb och vad jag gör i dag osv.

Riktigt fint kontor Viking Line har i Nacka förresten! Kan verkligen se mig själv jobba där.. Riktigt stort, öppna yter och fräscht!

Nu är det bara att vänta och se om jag får jobbet!

Håller tummarna!

Tisdag 22 Februari 2011

God morgon!

Har inte haft någont i tid över att blogga som jag skrev i torsdags att jag skulle göra, så jag ska uppdatera det lite senare i inlägg men åter till i dag och denna vecka...

Vaknade klockan 6 i morse som vanligt och lämnade min lillebror på förskolan åter i dag igen.. Herregud! vad irriterad jag var i morse när han envisades med att säga "nej" när jag sa att vi skulle klä på oss och gå till förskolan.. Höll på att tappa humöret, men jag skratta bara och prata bort det.

Är ganska mör i kroppen i dag men det är en annan historia!

God kväll!

Dagen i dag har varit bra och i morse gick det bara bra med min lillebror, men han ville inte gå till förskolan när det var dags.. När han väl kom till förskolan däremot blev han jätte glad! Så det kändes jätte bra..

I morgon ska jag på möte i Nacka, håller tummarna att de mötet slutar bra.. men det återstår att se. Ska jobba på ett event på Lördag, men skriver mer om det i morgon!

 

I morgon..

I morgon ska jag lämna min lillebror lite senare så vi hinner busa lite mer innan förskolan samt äta frukost ska vi också göra i morgon tillsammans.. Det kommer bli väldigt intressant och roligt tror jag!

Hoppas han bara inte vägrar att gå till förskolan sen när det är dags, skulle vara typiskt..

 

Veckans blogg v.6

Veckans blogg är nu utsedd och denna vecka blev det Jennifer som blev den lyckliga vinnaren.. I morgon kommer en ny chans att bli veckans blogg.. Så håll utkik!

Klicka på bilden för att besöka hennes blogg

 

Alla ♥ansdag bakning

 

I går blev det lite hjärt - bakning..

Dagens


I dag står det lite på planeringen bl.a. detta:

  • Lämna lillebror på dagis kl. 7
  • Städa
  • Söka jobb
  • Skicka viktiga mejl
  • Fylla i blanketter
  • Fira alla ♥ansdag!

 

Happy valentines day!

God morgon!

I dag är det alla ♥ansdag och i dag gick jag upp som vanligt vid kl.6 och tog min lillebror till förskolan.. Riktigt kallt ute idag också! Så min lillebror fick ha extra tröja, strumpbyxor, stickade sockor osv. samt fick han ha en ullpläd och filt i vagnen.. Riktigt mysigt!



 

I dag glömmer vi allt bråk, tramsigheter och tjafs och bara ÄR!

♥Älskar dig Jesper trots allt..

Veckans blogg?

 

Kommentera detta inlägg med "Jag är med" och du kan kommentera så många gånger du vill! Vinnaren blir länkad i en vecka i min meny!

 

Drar vinnaren på måndag

Lycka till!

Fredag & Snökaos!

God morgon!

Har nästan precis kommit hem från att ha lämnat min lillebror på dagis.. Var riktigt mycket snö ute och ploga har de inte hunnit, så det var verkligen pest att ta sig till dagis med pulkan med min lillebror.. Han fick försöka gå, men de gick inte för han ramla, så det var bara att försöka dra pulkan genom den tjocka snön.

Alla bussar i stockholms län är inställda, kan förstå paniken..

Lika?

Fått höra att jag är lik Laila Bagge, men det tycker inte jag..

men på denna bild tycker jag att vi har vissa drag som liknar varandra..

 

Feb. 10, 2011

God morgon!

Nu har jag precis kommit hem från att ha lämnat min lillebror Charlie på dagis. Gick bara bra både hemma och när jag skulle lämna han på dagis.. Fick en kram samt vinka han i fönstret till mig när jag gick, så gullig!

I går ändrade jag "Arkivet" länkarna i min meny och självklart blev det något strul med Länkar rutan, så just nu har jag tagit bort den, men den kommer att dyka upp igen så småningom när jag fått kläm i hur jag ska göra så det blir fint..

 

Film; Irene Huss

Vill tipsa om Irene Huss filmerna som går på Kanal 5 varav andra filmen går i kväll.. Om man tycker om t.ex. Beck så kommer man tycka om Irene Huss filmerna också.

Bildbomb Februari

Känns som att jag på senare tid skrivit mycket om att jag har gått upp, ätit, lyssnat radio osv. och hur intressant är det att läsa om varje dag igentligen? Det känns som om det är en självklart, så därför kommer månadens första bildbomb med bilder från överallt och ingenstans..

Sandhamn

Midsommar

Min pappas hund

Födelsedagsfest med rosa tema!

 

Så där var det några bilder och de flesta är inte publicerade tidigare.. Brukar inte lägga upp fest bilder, men här har ni några!

Tisdag & tidig morgon

God morgon allesammans!

Gick upp åter i dag igen vid 6 - tiden för att gå med min lillebror till dagis, riktigt skönt att gå upp så tidigt ändå måste jag säga..

Det har snöat i natt hos mig så det är riktigt slaskigt ute, och smart som jag är tog jag vagnen till dagis med min lillebror och snön fastnade på hjulen så det tog en tid att gå kan jag säga.. men pulkan kanske ändå inte skulle gått när det är blösnö, inte så hajj på sånt här.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Vakna med the Voice!

 

 

Inte på humör!

Just nu känner jag mig inte på så speciellt bra humör, fast ändå är jag glad och positiv.. Svårt att bestämma sig så att säga..

Det finns bara en person som gjort så jag är på det här humöret, sa flera gånger att jag blir ledsen och besviken men icke brydde sig denna person om det! Inte första gången heller..

Varför betyder "lovar" någon helt annat för vissa människor? För mig betyder det iaf. att man håller det man lovar, men det finns tydligen andra som tänker att de inte bryr sig vad de lovar andra människor.. Blir galen fast ändå inte, för jag är inte ett dugg förvånad!

Trots jag är besviken på en enda person, ska inte det få gå ut över andra.. Så trist när man gör det, så jag ska försöka vara glad åt alla andra.

Ibland behöver man en extra kram

 

Ändra antal inlägg

Fick en fråga av Linda hur man ändrar hur många inlägg som visas på första sidan, och det är inte så svårt som man kan tro.. Om du inte vet hur man gör tänkte jag härmed visa dig och alla andra hur man kan ändra antalet inlägg på första sidan. (Jag har 15 inlägg på framsidan, men man kan naturligtvis ha 30 osv.)

Gör såhär:
Gå in på Design - Kodmall - Framsidan

Leta upp koden <tag:entrylist limit="15">

Där ändrar du hur många inlägg du vill ha på framsidan.. Alltså endast "15" ändrar du. Svårare än så ska det inte vara, hör gärna av dig om det inte funkar så ska jag se om det inte finns ett annat alternativ att gå till väga.

Tänk på att ändra på varje sidan Framsida - Kategorisida - Arkivsida om du vill!

Lycka till!

Måndag 7e Februari

 

Då var måndag här igen och i dag blev det tidig morgon för min del eftersom det var i dag som jag skulle börja lämna min lillebror på dagis. Gick super bra iaf. (Borsta hans tänder osv.) och han lyssnade jätte bra på vad jag sa och löd mig, puh.. Nu är han iaf. på plats på dagis och jag hoppas han verkligen får en toppen dag!

Kollar just nu vakna med the voice, riktigt roligt faktiskt!

 

Hjälp med bloggdesign?

 

Dröm jobba på flygplats

Har i hela mitt liv drömt om att få jobba på en flygplats, mycket människor och liv dygnet runt, alltid något att göra samt har de så fina uniformer..

Ska sikta mot min dröm och göra allt jag kan för att den ska förverkligas.

 

God morgon!

God morgon på er!


Har många kommentarer som ligger och väntar på att bli godkända, vet inte varför det tar sån tid för mig att göra det..

Ska ta och äta frukost nu och sedan göra lite nytta!

 

Vardagssmink

Till vardags sminkar jag mig inte så himla mycket och använder mig av de billiga alternativen till vardags och kan kosta på mig på t.ex. ögonskugga till helg/ festligheter.

Historien med mina påkostade penslar är en helt annan sak, kanske skriver om det senare..

 

Torsdag & möte

I dag har jag varit på möte och det gick bara bra fick lite tips och idéer vilket uppskattas väl. Håller på att fixa om designen lite här i bloggen för jag kände mig inte riktigt nöjd med förra resultatet, så jag försöker ge det en chans igen att ändra.. Får se hur länge jag har denna design dock.

I morgon är det fredag, tiden går så fort att jag inte hänger med riktigt.. Helgen är iaf. nästan bokad den är i vilket fall preliminär bokad både i morgon och på lördag.

 

Bild + 10 fakta om mig

 

1. Jag har en lillebror och en storasyster samt 4 styvsyskon
2. Min pappa bor i Småland ca. 6 timmar från mig
3. Har fotfobi
4. Föredrar klänning och kjol framför jeans
5. Älskar att ha på mig sjalar och halsduk
6. Är morgonmänniska fast bara om någon annan väcker mig 
7. Är både hemma och utetjej
8. Haft pojkvän i 2 år
9. Är väldigt envis och ger mig sällan (Beroende på vad det är)
10. Tycker om att teckna och måla!

Hel sommar outfit för 800kr

Saknar sommaren som bara den och här kommer en hel komplett outfit för under 800 kronor..

Inköpsställen: H&M

Vem är du i solsidan?

På facebook finns ett test som heter "Vem är du i solsidan?" jag gjorde testet och fick Mickan.. Lite roligt för mode intresserad är jag men resten som stod på svaret vet jag inte.

Har du gjort testet? om du har gjort det vem blev du?

 

Tid hos ögonläkaren

Var hos optikern för en kontroll under julen och han tyckte jag såg väldigt dåligt så han skickade en remiss till ögonläkaren i Uppsala och nu har jag äntligen fått tid!

Ska bli spännande att se vad de hittar och ska göra åt mina ögon, för jag känner själv att jag inte ser så bra och jag hoppas jag en dag får känna av hur det är att se bra.. Har inte sätt bra på många år enligt optikern (tror han i vad han såg i mina ögon)

Skönhetstrender 2011

Fick precis ett mejl från Cosmopolitan där de publicerat årets vår och sommar skönhetstrender och jag måste bara säga att vissa var bättre än andra.

Skönhetstrenderna är bl.a. platinablont vilket passar mig utmärkt! men däremot mittbenan kommer jag aldrig ens att fundera att ha, tycker jag inte passar i det helt enkelt.

Kika gärna in och läs själva om skönhetstrenderna vår/ sommar 2011 på Cosmopolitan.

Min älsklingsklänning i turkost

 

God morgon!

Vaknade klockan 6 för att följa med min lillebror till dagis eftersom jag ska börja lämna honom nu på måndag ville jag se hur det går till osv. för jag har aldrig lämnat honom utan bara hämtat.. men var absolut inga problem, så det ska nog gå bra.

Kommer bli väldigt intressant att se hur man är på morgonen tillsammans med ett barn som är pigg och glad.. Kommer bli en syn helt ärligt.

Stylisterna

Sitter just nu och kikar på Stylisterna och det är faktiskt super intressant och bra! Man får tips och idéer samtidigt som det är roligt att se hur det går för alla deltagare.

Ska med och lämna min lillebror på dagis i morgon, så i morgon ska jag upp runt 6-tiden om inte tidigare så får bli läggdags tidigt i dag!

Skor att ha i väskan!

Sist jag var i Sigtuna var jag tillsammans med min pojkväns mamma inne i en skoaffär där de hade skor som gick att vika ihop eller likaså rulla ihop, ganska påhittigt att ha i väskan när man är ute med sina högklackade?

Det finns skor från Rollasole 80 kronor och Redfoots 400-500 kr man kanske ska ta och investera i ett par sånna till våren/ sommaren?

Läst i en blogg som gjort ett bra inlägg om det med lite bilder som förklaring osv. så kika gärna in där..

 

Favorit plagg

Mitt absoluta favorit plagg just nu är en urskön lite längre polotröja som jag haft ganska länge men är alltid lika skön att ha på sig.. Är precis som ny i kvaliten och kostade bara några hundra alltså ingen förmögenhet för min favorit.

 

Det kanske var ett smaklöst alternativ men det är faktiskt min absoluta favorit i denna kyla, men får ta upp samma ämne på tapeten om nån månad igen och då är det förhoppningsvis en söt klänning eller en fin kjol?

Ny design?

Jag  har inte haft min nuvarandre design så länge men helt ärligt så börjar jag tröttna på den, och headern är inte den finaste heller tycker jag.

Så ska nog börja fixa en ny så ha gärna lite överseende med om designen är lite konstig när du besöker min blogg i några dagar nu, snälla.

Spännande att se hur den blir!

Månaden Februari

Månadens lista kommer här så varje dag fr.o.m i dag kommer handla om detta;

1. Favorit plagg
2. Bild + 10 fakta om mig
3. Det här sminket använder jag
4. Dröm
5. Månadsdag
6. Ringsignal på mobilen
7. Dagens outfit
8. Dagens
9. Tips
10. Favorit låtar top 5
11. Roligt klipp
12. Dagens händelse
13. Självförtroende
14. Tips snyggare
15. Dagens kändis
16. Kärlekspar
17. Mitt rum
18. Favorit spel
19. Hår tips
20. Recept
21. Dagens träning
22. Middag
23. Vårmode
24. Skor
25. Sminktips
26. Vårjacka
27. Min dag
28. Denna månad

1a Februari

God dag!

I dag är det den första Februari och det betyder att det alltså är endast nån månad kvar med snö och slask.. April brukar det ju kunna bli varmt men samtidigt regn och snö, men jag håller tummarna för en fin och vårig april i år!

Fick ett telefonsamtal i morse som hade en kort intervju med mig i telefonen, ska in och göra något test början på nästa vecka.. Personlighetstest och engelskatest, får se hur testerna går bara.. men kommer nog att gå utmärkt.

Är fortfarande förskyld och min kära storasyster är också hemma och är sjuk.. Så vi sjukar i kapp här hemma..

Ska kanske baka snart om jag orkar, för jag blev sugen redan i går på att göra en kladdkaka men så hade vi inget smör hemma.. Så typiskt! men min styvpappa köpte det iaf. igår men han kom hem så sent.

 

RSS 2.0