God natt!

God kväll bloggen, min pojkvän är här i kväll så därför har jag inte hunnit blogga något och inte heller svarat på era kommentarer jag fått.. Svarar på de i morrn och skriver mer i morrn när jag vaknat..

Nu ska jag och älskling iaf. sova..
Syns i morgon, och sov så gott!

Ämnet svenska del1; Svenska uppfinningar


Dynamiten uppfanns av Alfred Nobel. Året kanske inte spelar någon roll men iaf. uppfanns år 1867.

Säkerhetständstickan av Gustaf Erik Pasch

Första propellerdrivna båten av John Ericsson

Rörtången av Johan Petter Johansson

Cola-flaskan designades av glasblåsaren Claes Samuelson

Blixtlåset av Guideon Sundbäck, men igentligen så kom han inte på själva idén utan han förfinade själva idén och kom på att man kunde sätta fast den i tygband som sedan kundes sys fast.

Kylskåpet av Baltzar von Platen och Carl Munters. Kylsystemet används fortfarande i kylskåp där det inte finns elström.

Celsiusgrader av Anders Celsius

Dalig gratistidning först ut att producera en gratis tidning var Metro, och de första numret kom ut 1995 i Stockholm och bekostades enbart av annonser.

Finns naturligtvis fler svenska uppfinningar än dessa och om du vill läsa mer --> LÄNK

Tema; "Vad jag borde lärt mig i skolan"

När jag tog studenten fick jag en bok av min syster, som hette "Vad du borde lärt dig i skolan -men inte hann med eftersom livet kom emellan" skriven av Thomas Björklund. En ganska bra bok faktiskt såhär efter man tagit studenten och vill komma ihåg allt man lärt sig i skolan under alla de åren man gick i skolan.

Så jag tänkte börja en tråd här i bloggen där jag skriver lite varje dag om något specifikt, så jag iaf. håller min kunskap i liv och kanske lär mig något.. För vem vill inte vara allmänbildad?

Denna vecka har jag valt att rikta mig in på ämnet "Svenska". Jag har läst A+B+C kurserna i Svenska på gymnasiet, alltså så har jag läst svenska hela min skol tid, vilket jag älskar för det skadar aldrig att lära sig svenska eftersom vi bor i just Sverige.
Roliga klipp från Youtube

Lyssnade på "The voice" i morse där Rickard medverkade, ni-vet-han-från-bingolotto.. Han iaf. han började prata om något roligt klipp, och såklart har jag sett de tidigare på Youtube, och jag tycker de klippet är jätte roligt, så därför har jag nu varit och letat upp klippet och tänkte lägga upp de här på bloggen.

 


Såg precis att klippet inte fungerar här på bloggen, så här är länken till klippet ist. LÄNK

090831 - Måndag

I gårdagens inlägg som jag skrev, skrev jag att jag skulle gå hemåt men blev dock kvar hemma hos min pojkvän och kom hem för en liten stund sedan.. Såhär var det att efter jag skrivit inlägget, +svarat på era kommentarer jag fått, så la jag mig bredvid min pojkvän i hans säng.. Sedan började vi snacka, och snackade ännu och ännu mer osv. ja ni förstår, så vaknade vi  upp runt 21 -tiden och middag hade vi inte ätit. Tiden hade alltså bara gått och gått och gått.. Men så kan det nog vara i bland.

Dagens planering är bara plugg, och sedan kanske min pojkvän Jeppe kommer över till mig senare efter han jobbat klart..

Utgång & Peter Siepen

Är just nu hemma hos min pojkvän Jeppe, tänkte bara skriva några rader om gårkvällen innan jag drar hemåt.

Igår var vi alltså ute på krogen tillsammans med några andra, och väl där hade de en "gäst-dj" och det var Peter Siepen, han spelade väll ganska hyffsad bra musik.. Men i mellan åt, var det dock inga bra låtar alls.. Men smaken är väll ganska delad och svårt att spela musik som alla tycker om hela tiden. Jobbigt jobb det där!

I övrigt var det ganska skoj ute i går, drack inte så mycket heller, det behöver man inte göra, kul kan man ha iaf. och det hade jag!

I dag är det söndag, känns faktiskt lite tråkigt.. För snart är det måndag, ny vecka och nya tag i pluggandet på högskolan. Nästa vecka blir lite mer kämpig, för det är lite mer att göra.. Men det ska nog gå bra!!

"Veckans blogg" hos Patricia

För några dagar sedan skrev jag att jag var med på Patricias blogg om att tävla om att vinna "veckans blogg", så om ni har lite tid över får ni gärna gå in och rösta på mig där. (Jag är nr. 1 isfl.)

Jag funderar på att ha det själv, har haft det en gång tidigare i bloggen, så får se om det kommer upp igen. Kommentera i inlägget om ni vill vara med isf. så kan jag starta en sådan tävling i min blogg

090829 - Lördag

I dag är det Lördag och ganska fint väder ute i vilket fall är det varmt men solen är bakom molnen.

Har påbörjat den här meningen nu sjuttiotusentals gånger, och jag vet ännu inte riktigt hur jag ska uttrycka mig på bästa sätt.. Men iaf. i dag eller i går rättare sagt blev jag super besviken och ledsen (Eller iaf. en aning), och i dag känner jag lite så också beroende på vad som sker i kväll och hur allt slutar..

Ska inte vara sur eller så, för det är jag verkligen inte utan jag ska vara glad men jag blir så förbannad (Inte riktigt, men jag överdrev lite nu) när man tror man planerat något tillsammans och sedan krossas sina planer senare på kvällen.. Sedan krossas de igen och igen, och så sitter man hemma i stället för att göra något för man är så sent ute och inte kan åka någonstans för att tiden har runnit i väg. (Nu skrev jag om i går kväll).

Ni behöver inte kommentera om det är något dumt, för jag är verkligen ledsen och behöver inte några dumma spydiga kommentarer..
Jag ville bara skriva av mig lite, menade inte att vara spydig själv nu, men ni förstår säkert att det finns människor som skriver taskigt till en oavsett vad man skriver.. Inte för att någon har gjort det än, men man vet aldrig..

Ligger på plats 14 på bloggportalen!

Gick precis in på bloggportalen för att se vart min blogg låg, och även efter allt prat om att folk skrivit i sina bloggar att "listan på bloggportalen över de mest populära bloggarna upprör" och bla bla. Nog om det orkar inte bry mig ärligt talat vilka som ligger 1:a eller 10:a eller så, eller vilka som läser vilka bloggar eller vad folk skriver om andras bloggar.. Man läser de man själv tycker! Punkt slut.. Liksom.

Om jag ska berätta sanningen, så läser jag aldrig bloggarna som ligger i toppen just nu på bloggportalen, de är helt enkelt inte tillräckligt bra i mina ögon.. Läste Kenzas för ca. 1 år sen nu kanske eller mer senast, eller jag vet inte, men sedan slutade jag följa den, vet inte varför riktigt blev bara så.. Läser ni några bloggar som ligger i toppen just nu? Isf. vilka bloggar läser ni? Bara roligt att veta..

JUSTE ÅTER TILL INLÄGGET, massa annat babbel här ist.

Ligger alltså på nr. 14 just nu ...Får tillägga att det är över Uppsala alltså där jag bor där den är på denna plats, och alltså inte över sveriges mest lästa.. För det finns nog folk där ute som kommer gnabba på mig annars.. (Kan ändras mycket möjligen, men det spelar ingen roll.. Har inte bloggen för att den ska ligga 1:a, utan jag har den för att jag tycker det är skoj.)

090828 - Fredag & Ledig

God morgon!

Varit vaken ca. en timma nu, ätit frukost och såklart druckit massa kaffe (Älskar kaffe!) Min styvpappa väckte mig vid 8-tiden, men såklart somna jag om, vanligt för att vara jag, en riktig sömntuta är vad jag är.

Har även bestämt att jag ska vara ledig från allt plugg tills på Måndag! Eftersom jag är klar med veckans plugg, fått "GODKÄNT" på alla de uppgifter jag skickat in (En uppgift saknas bara) Man ska inte dra i gång med pluggandet för hårt, för då är riskten stor att man tröttnar om man lägger för mycket energi på det i början.

I dag skulle vi åkt för att kika data och även köpa lite grejer till min lillebror Charlie (Han är snart 1 år) Vi får se om vi gör det, för han har haft öroninflammation (När han kom hem från Kina för ca. en vecka sedan) och mamma tror han kan ha det fortfarande, så de skulle ringa och höra om en läkartid..Jag

Bäst just nu..

Är inte Akon och David Guettas låt bäst just nu eller vad?? Jag vet inte, men i mina öron faller den naturligt på något sätt, men har alltid tyckt om Akon..

David Guetta Akon - Sexy bitch

090827 - God morgon!!

Kommer ni ihåg inlägget jag skrev i går precis innan jag skulle sova? Om inte, så var det iaf. om att jag slog vad om att komma vid 8 -tiden, och tyvärr kom inte upp då, kom upp runt kl.9.30 Men det är helt okej för att vara jag, faktiskt. Bättre halv 10 än halv 12 t.ex. gäller att se det positivt.

Nu är det dags att äta frukost och dricka lite kaffe, samtidigt som jag loggar in på min skolas hemsida (Högskolan på Gotland)

Har ni något förutom att ta en kall dusch, så man vaknar till?? Tror inte det finns någon som är morgontröttare än jag.. Jag har hyvsat med disiplin när det gäller pluggande, men komma upp tidigt är inte min grej..Jag Sommaren 2008

♥ God natt!

Nu är det dags för mig att säga "god natt" mina sovtider är inte de bästa, men det är väll till stor del för att jag har varit ledig hela sommaren (lite mer än 3 månader) och fått sovit osv. hur länge jag vill.. Ska försöka ändra på det nu! Hur det nu ska gå.

Jag har iaf. slagit vad om att jag kan vakna vid kl.8 i morgon med min pojkvän, har satt 100 spänn på det så vi får väll se om man bli 100 kr fattigare i morgon. Hur ska man annars vända på dygnet tro? Har ni några tips?

I morgon blir det iaf. rå plugg med programmet "BlueJ" för jag ska försöka få kläm på det programmet, så jag kan göra labortation 0 och 1 samt inlämningsuppgifter, kontrollfrågor osv. så jag kan lämna in de. Har 3 veckor på mig att göra detta, men man måste ju sätta igång någon gång och fixa det..

Skriver inlägg imorgon direkt när jag vaknar, så får vi se vad klockan är.. Tror det blir runt 11-12 som vanligt, men jag ska försöka komma upp till 8-tiden trots allt! Älskar att plugga och äta frukost samtidigt -macka och massa kaffe!Min underbara säng GOD NATT OCH SOV GOTT!

Tävling "Veckans blogg"

Jag är med och tävlar om att bli "Veckans blogg" på Patricias blogg, så gå gärna in och rösta på mig där eller också bara gå in och läs hennes .. Ni kan inte börja rösta än Nu kan ni börja rösta!


Vill även tipsa om min kärleks intervju i Fridas blogg som gjordes med mig för ett tag sedan, där jag intervjuas om mitt förhållande tillsammans med min pojkvän Jesper.

♥ Högskola på distans

I dag skickade jag in "inlämningsuppgift 1" till min lärare och fick svar efter ca. en halv timma att det var godkänt, så härligt när sina lärare är så snabba, för i bland får man vänta några dagar- vecka på att de ska svara.. Jag menar att då vet man snabbt om man ska komplitera och slipper börja med något nytt och sedan gå tillbaks.

Stort plus till högskola på distans!

Nu är det bara att köra i gång med de andra inlämningsuppgifterna och laborationer som skall göras..

Tips; Välja rätt mascara

Det finns hur många olika slags mascaror som helst, som gör olika saker för sina ögonfransar beroende på vad man vill uppnå med sin mascara t.ex. volym och längd osv. Det finns även olika slags borstar tjocka som smala osv. det gäller att hitta det man själv tycker är bra. Därför är det bra att pröva sig fram i denna djungel..

Gummiborsten är bra för dig som tycker det är svårt att applicera mascaran utan att det blir klumpigt, själva borsten är smal och böjbar. Fördelar mascaran jämt på alla fransar. Borsten kan kännas hård om man är van vid en vanlig borste.
T.ex. på denna mascara är Max Faxtor Masterpiece

Volymborsten 
är för dig som är ute efter fylliga fransar men är däremot svår att applicera om man har små korta fransar, eftersom borsten är ganska stor. 
T.ex. på denna mascara är Maybelline Colossal  

Tvåstegsmascaran appliceras i tvåsteg (Precis som det låter) och består av en primer och en mascara som ger mycket volym. Denna mascara tar dock lite längre tid att applicera eftersom den appliceras i två omgångar.
T.ex. på denna mascara är Lóreal Double Extension


Min personliga favorit är tvåstegsmascaran, eftersom jag vill ha volym.

090826 - Onsdag

I dag regnar och blåser det ute, tur att man slipper gå ut om man nu inte måste.. Känns som om höst vädret är lite på ingång nu iaf. men blir nog sol och varmt igen eller man får hoppas på det iaf.

Har tänkt skicka in lite uppgifter i dag på högskolans portal, får se hur det går med det.. Aldrig gjort det, men det ska nog inte vara några problem.

Vad tiden går snabbt!!

Satt precis och kikade igenom lite kort från min student, och tänka sig, nu är det cirkus 3 månader sen jag tog studenten.. Glömmer aldrig den dagen!

Vaknade tiden, fick skjus till skolan (Tar ca. 1-1,5 timme dit så det var superskönt!) väl där hade vi lunch, prisutdelning osv. tänka sig jag fick pris! Fick gå fram när hela skolan tittade på, men vad gör man inte?!

Kom ihåg hur pirrigt det var när man såg hur det samlades med folk utanför skolan, och sen kom tiden då alla ställde sig framför dörren till trapphuset för att gå ner.. Lärarna ville inte släppa ut oss, men till slut var de tvugna.. Saknar alla mina gamla lärare! Känns så hemskt att inte åka tillbaks dit, och påbörja ett nytt läsår.


Lite bilder från min student Fredagen den 29 Maj 2009

Jag i bilen på väg till skolan


Jag i bilen på väg till skolan


Jag har bytt om till flak kläder
Flaket


Jag kommer till mottagningen


Jag


Jag


Jag, min kusin (bakom blommorna jag fick av min farmor)


Jag och när min underbara pojkvän Jesper kom tillsammans med hans familj


Jag och älsklingen Jeppe


Älskling Jeppe och jag

Tack alla som kom på min student!

Lämna den blonda sidan ett tag(?)

Jag funderar starkt att ta klivet och färga från mitt ljusblonda hår till brunt igen. Varit blond nu i ca. 2-3 år om man bortser från att jag hade lite mörkare blond nyans förra sommaren.. Trivs jätte bra i mitt blonda hår, men nu börjar jag få ganska mycket utväxt (Den är inte mörk, utan mörkblond men man ser iaf.) Jag vill ha förändring helt enkelt, roligare att kika sig i spegeln kan jag tro..

När jag gick in på Gynnings blogg häromdagen och när jag såg hur bedårande söt hon såg ut i sitt bruna hår, fick jag en stark känsla av att jag är grymt sugen att göra likadant.. I värsta fall kan man bleka håret igen, right??090825 - Tisdag & Sovmorgon

God morgon!

I dag blev det sovmorgon, var helt slut i morse så jag snoozade några timmar. Ska snart äta frukost med kaffe osv. och sedan sätta i gång med dagens plugg.. Tror skolan har tänkt att vi studenter ska mjukstarta lite för inlämningarna är inte förns nästa vecka (Alt. innan kursen slutar i november, men  lika bra att lämna in arbeten kontinuerligt)

Dagens plugg har jag bestämt att jag ska arbeta mer med kursen "Objektorienterad programmering med Java" för i går kom jag långt i den andra kursen.. Så ska installera lite program, och sedan påbörja mitt "spel" som vi ska göra.

Tänkte även i dag, gå och handla en kalender, får se om jag hittar någon bara..

Flytta tillsammans med min syster?

Jag vet inte om jag skrivit något här om att jag och min syster har kollat på lägenheter som vi kanske ska flytta till, tillsammans. Det vi har kikat på är 3:or och 4:or i Uppsala.

I dag fick vi att vi har fått 3st lägenheter, men eftersom det är studentlägenheter skickas samma erbjudande till några andra också samtidigt, så vi får se om vi får lägenhet.. Vi sa "ja" till en lägenhet som är en 3:a och sa "nej" till 4:orna vi sökte och fick, eller hur man ska säga. Sedan visa vi vårt intresse för en 3:a till i Uppsala.

Så vi får se om jag och syrran flyttar ihop i höst och blir sambos, då har jag en sambo och en pojkvän, låter lite fel, men det är sant.. Aldrig bott tillsammans med min syster för hon har bott hos våran pappa, eller vi har bott tillsammans med jag var kanske 10-12 år när hon flyttade så jag kommer inte ihåg så mycket från den tiden..

Håll tummarna för oss!

090824 - 1:a dagen på högskola!

God morgon!

Tänkte skriva om helgen i ett annat inlägg lite senare i dag för nu tänkte jag bara skriva lite snabbt om att jag börjar på högskolan i dag! Läser alltså ett data program, på distans, verkar faktiskt hur roligt som helst! Bara att jag måste koll på det här, hur man gör osv. men det är nog inga problem..Ska ta och sätta i gång med dagens studier tänkte jag..

090821 - Fredag

Sitter just nu hemma hos min pojkvän, nästan precis kommit hem från begravningen .lite tugnt men livet går vidare, tyvärr. Det är en riktig seg fredag, ärligt talat. Är nog mentalt för begravningar kan vara mycket påfrestande.

Har kikat igenom kurserna jag ska läsa på distans vid gotlands högskola, börjar ju på måndag, känns faktiskt kanon bra!

Vet ni någon bra bärbar plugg-dator? inte för stor bara..

Kommit in på högskola & fått jobb

Dagen i dag har varit lite omtumlande och stressig, eftersom jag fått reda på att jag blivit antagen (igen) till Högskolan på Gotland, innan blev jag antagen på ekonomprogrammet, men det är inget jag vill just nu.

Just nu väntar jag på inloggningskod och kåravgift som ska komma med e-port och brev.Har även fått möjlighet till att jobba distans på ett företag, ska läsa lite mer om företaget osv. och sedan göra ett anställningsprov så man kan börja tjäna lite pengar.

090820 - Torsdag


♥ Höst skor

Hösten närmar sig, och jag kan inte sluta tänka på hur fina kläder som finns att inhandla till sin garderob under den här tiden.. Det bästa enligt mig på hösten eller det viktigaste snarare är skor och jackor.. Riktigt mums!

Favoriter just nu;


Dags att åka till Arlanda

Nu är det dags att åka till Arlanda tillsammans med min syster, mormor, morfar och mamma och min styvpappas vänner Lohne, Daniel, hans barn Nichole och Bengt, väl på arlanda ska vi möta min styvpappas mamma, kusin och hennes man.

Vet inte men har alltid älskat arlanda, hämta någon eller åka själv, spelar ingen roll älskar det lika mycket iaf. har planer på att söka jobb där antingen som flygvärdinna eller något liknande.. Verkar vara så härligt, ingen dag lik.Det här är ett lakarn som jag skrivit "Välkommen hem Charlie" på,
som alla som är där sedan ska skriva sina namn på..
Så den kommer vi stå med utanför "Ankomst hallen" lite senare..

♥ Jacka

Den här jackan från H&M är verkligen snygg tycker jag.. Ska nog köpa den..


Wii bowling

Första veckan jag var ensam hemma spelade jag och min syster mycket Wii, även så spelade vi med min pojkvän när han var hos mig. Konstigt nog, eller kanske inte konstigt nog, men han fick iaf maxpoängen 300, grattis till honom! Nu är det bara för han att göra samma sak fast på "riktigt".Ne, nu ska jag börja med middag och förbereda när vi ska åka till Arlanda..

090819 - Onsdag

God eftermiddag!

I dag skiner solen ute, jätte mysigt och skönt. Tyvärr, kan jag inte vara ute och sola för jag har annat att göra, men ska naturligtvis sola lite iaf!

I kväll kommer min mamma hem iaf. och vi ska åka och hämta henne, min styvpappa och lillebror på Arlanda. Ska bli spännande faktiskt, eftersom jag aldrig har träffat honom.- Städa
- Dammsuga och skura
- Diska
- Handla
- Träna
- Fixa pinnar osv. till lakarnet
- Åka till Arlanda vid kl. 20.30

Aj aj..

Dagen i dag har jag endast spenderat framför datorn och skrivit CV och sökt jobb, i morgon ska jag också söka massa jobb men ska även städa, skura, handla och fixa här hemma för i morgon ska vi åka och hämta min mamma, styvpappa och lillebror som kommer från Kina.. Första gången jag ska träffa min lillebror, känns lite pirrigt..

ÅH! Jag har fått lite ont i halsen nu också, typiskt, ska ju på begravning på fredag så lägligt.. Får hoppas det går över tills i morgon då jag vaknar..

Ska sova nu! Sov gott!

090818 - Tisdag

Sov hos min pojkvän i natt, och han hade sovmorgon till kl.10 så det var skönt.. Så passade på att gå upp tidigt i dag jag med, så nu har jag tagit mig en skön promenad hem och ätit frukost.

I dag ska jag förbereda min mamma och styvpappas hemkomst i morgon (+min lillebrors såklart) genom att städa lite och skriva en inköpslista tills i morgon. Jag och min syster ska åka till Arlanda och hämta de i morgon, de kommer på kvällen runt 21 om allt går som det ska så det är skönt då hinner man handla osv. under dagen i lugn och ro.


▫ Städa, skura osv.

▫ Skriva klart mitt CV


 

Snart skolstart men..

Den här veckan är det skolstart för de flesta, men inte för mig, för jag har ju tagit studenten men min utbildning jag kommit in på börjar nästa vecka på Gotland, får se om jag ska åka dit iaf. och pröva på det får vi se inte bestämt mig ännu.. Men lägenhet har jag iaf. inte fått ännu i Visby.

De flesta kan jag tro, håller på att inhandla almanackor, pennor & sydd osv. som man kan behöva inför ny termin i skolan, känns lite tråkigt att allt det där är över för min del..

Ett bra minne jag har är från när jag började gymnasiet, gått om så jag började 1an 2 gånger, var faktiskt riktigt roligt de första dagarna på båda programmen jag påbörjade på gymnasiet, men gick alltså bara en fullt ut. De program jag gick var fordonsprogrammet första året i Bålsta efter 9an sen bytte jag till Samhällsprogrammet med inr. på ekonomi i Nacka. Riktigt roligt båda utbildningarna!

Till alla er som ska börja skolan i höst vill jag bara säga att "ta skolan på allvar, annars kommer ni ångra er när ni blir äldre".. LYCKA TILL!

090817 - Måndag

God eftermiddag!

I går gick jag och la mig tidigt för en gångs skull, men tror ni man kunde sova för det? Nopp, så typiskt.


Nej, nu ska jag kila i väg till banken!

♥ Lia

090816 - Söndag

Tänkte inte skriva så mycket, bara lite om gårkvällen..

Gårkvällen var hel sjuk om jag får säga så, inte nog med att det blev lite bråk osv. så glömde jag jackan på festen jag var på och även gick skon och klänningen jag hade på mig sönder och så stuka jag tummen.. Vad säger man? "Shit happens".. (?)

Har iaf. jätte ont i ena handen, så därför kan jag inte skriva så mycket just nu utan ska vila handen så mycket som möjligt för jag och syrran ska snart fixa ett lakarn tills min bror kommer hem på onsdag..

Ska stå "Välkommen hem" på det, så de ser det när de kommer till arlanda när vi står och väntar på de med släkt och vänner..

Svar 2 på bloggdesignfråga

Nästa bloggdesignfråga jag fått är hur det går så fint över från "vanliga sidan" till t.ex. när man ska kommentera.. Har dock gjort om min design sen sist, men la precis in det igen efter att ha skrivit detta, för att se om det fungerar och det gör det fortfarande..

Det hela är mycket enkelt, man lägger endast in en kod för när man går in på sidan och likaväl som när man går från sidan eller hur man ska säga.. Det finns många olika varianter av detta men jag hinner bara skriva några, så får jag återkomma om det (Eftersom det är Lördag kväll) Bättre lite än inget alls..

NOG MED BABBEL! SÅHÄR GÖR DU:
Denna kod använder du dig av, och klistrar in den under " <head> " i kodmallen (i alla 4 olika, om du vill ha det så)

<meta http-equiv="page-enter" content="revealtrans (duration=10, transition=23)">
<meta http-equiv="page-exit" content="revealtrans (duration=10, transition=23)">

FÖRKLARINGAR:
Duration är hur lång själva övergången ska ta, och tänk på att det hackar om det är för snabbt, därför har jag valt att ha "10" där.

Transition är typen av övergång man ska ha, och det finns olika och jag har valt att ha "23" för där är det blandat och alltså inte densamma hela tiden, vilket jag tycker är ganska coolt..

ANDRA TRANSITIONS:
Cirkel in: ange "2"
Cirkel ut: ange "3"

Måste kila nu, men hoppas du förstår nu! 
LYCKA TILL!

♥Sytt om kjol

Tänkte visa hur fin min gamla kostymkjol blev när jag sydde upp den.. Långkjol har aldrig varit min grej, och varför ha en kjol som man inte använder? Lika bra att göra så man kan använda den..


Svar 1 på bloggdesignfråga

För ett tag sedan fick jag en fråga på hur jag gjort för att få så det ser ut som det gör när man håller muspekaren på INFO OM MIG under min profilbild, och nu tänkte jag förklara hur man gör det..

Såhär ser det ut som jag ska förklara nu;1. Klistra in koden längst ner i stilmallen.


Koden är;
a:hover {background:#ffffff; text-decoration:none;} /*BG color is a must for IE6*/
a.tooltip span {display:none; padding:2px 3px; margin-left:8px; width:150px; font-family:Verdana; font-size:9px;}
a.tooltip:hover span{display:inline; position:absolute; background:#ffffff; border:1px solid #cccccc; color:#6c6c6c;}

2. Spara stilmallen.

3. Sedan finns det olika sätt att använda själva "boxen" på, t.ex. i ett inlägg eller i profilen som jag valt att göra.

Koden är;
<a class="tooltip" href="http://adressen till sidan du länkar till" target=_blank>Texten för länken t.ex. Info om mig<span>Texten du vill ha i rutan</span></a>

Om du vill lägga in den i profilen på sidan leta då upp "div-side" div-profile" eller vad den nu heter, lite pilleri men det funkar till slut..

LYCKA TILL!

090815 - Lördag

Tänkte bara skriva några rader innan jag och syrran ska gå till mormor och morfar och fixa en sak tills mamma kommer hem med våran lillebror på onsdag.

Solen skiner ute, så underbart! Efter att ha regnat så mycket som det gjort är det bara skönt.

Ska och handla snart lite mat och frukost, känns faktiskt rejält just nu att vara hemma själv, men det är skönt..
Skriver mer senare..

Nästan färdig

Nu börjar min nya bloggdesign blir klar, men den nya headern har jag dock inte satt in ännu, håller på att fila lite på den än. Ska snart besvara på design frågan jag fick för längesen, men nu har jag äntligen tid till att besvara den..

Rörigt i bloggen (?)

Just nu kan det vara lite rörigt i bloggen eftersom jag håller på att fixa om designen, så ha överseende med detta.. Men kom gärna tillbaks senare och se hur det blivit..

090812 - Onsdag

God eftermiddag!

Tänkte inte skriva så långt, för min pojkvän kommer snart hem till mig en stund innan han och några andra ska åka och fiska i dag igen. Hoppas de får fisk i dag bara!! Alltid roligt..

Nu är det iaf. en vecka kvar tills min mamma kommer hem från Kina tillsammans med min lillebror, ska bli roligt men ändå inte, för det blir en stor omställning för oss alla här hemma när han kommer.. Men man får se det genom fingrarna, och hoppas det bara blir positivt.

Snart börjar högskolorna iaf. och jag vet inte hur jag står inför valet just nu att flytta ner till Gotland, känns bara så tveksamt eftersom jag inte vill låna pengar från csn om jag inte är säker på att det är det här jag vill..

Internet funkar nu

I dag har mitt internet inte fungerat vet inte riktigt vad det varit, men fungerat har det iaf. inte gjort. Det har varit en riktig regnig dag i dag, lite skönt med varierat väder men lite rädd blir man när åskan går när man vaknar.

I dag har min pojkvän varit och fiskat med några vänner, skoj för han, men jag kan inte sluta tänka på hur långtråkigt det är att vänta på att få napp på sitt medspö/ kast spö.

Ska fixa om i bloggen lite nu tänkte jag, behöver lite uppfräschning..

Fler besökare?

Här kommer lite tips på att få fler besökare till sin blogg eller hemsida;

TIPS 1: Bloggtrafik, garanterat 100 besökare till sin hemsida, och registrering går snabbt LÄNK --> HÄR

TIPS 2: Mer-trafik, man får 150 poäng när man registrerar sig vilket är helt gratis och därmed ca. 75-80 besökare Länk --> HÄR

090810 - Måndag

Nu har syrran precis åkt till jobbet, hon jobbar kväll och snart kommer min pojkvän hem till mig för att äta lite middag osv. riktigt mysigt kommer det bli. Pratar lite med min mamma och styvpappa från Kina just nu, på msn och de har skickat lite kort, min bror han är så söt! Tydligen är han glad och skrattar hela tiden, så det är bra.

Bilder; Kryssning

Här kommer lite bilder från en kryssning i början av sommaren. Åkte då tillsammans med min pojkvän och hans mamma och bror och även lite vänner till dessa t.ex. Totte, Alle, Tobbe, Alex, Janita och hennes pojkvän. Blev tyvärr inte så många kort från denna kryssning, men några blev det allt..


Janita och jag


Andreas och Jeppe


Min, älsklingen Jeppe och Janita o Andreas hytt


Sedan blev det karaoke tillsammans med Totte och Janita


Totte, jag och Janita


Älsklingen Jeppe och jag intar dansgolvet på Birka som vanligt


Janita, jag och Jeppe, sliten dagen efter..


Jag och älsklingen

Träffa min lillebror

I morgon eftermiddag (Kinesisk tid) vid 15-tiden får mamma och min styvpappa träffa min lillebror för första gången, undra om de är nervösa? Men iaf. så i morgon när jag vaknar, har de min lillebror känns lite overkligt just nu faktiskt eftersom enda systern och barn i min familj är min storasyster som är 3 år äldre än jag.

Tidsskillnaden i Kina och här i Sverige är ca. 6 timmar där min mamma håller hus, så i morrn vid 9-tiden här får de min lillebror på prov i 24 timmar.

090809 - Söndag

Trodde ni jag glömt bort min blogg, så hade ni helt fel! Har haft annat att göra kan man säga nu under några dagar faktiskt, och det är lite små jobbigt i bland att vara hemma själv utan sin mamma man måste hålla ordning, tvätta, handla mat, laga mat, diska och underhålla blommorna och även underhålla sin pojkvän i mellanåt kan man väll tillägga.

I fredags var det grillnings vid en strand nära där jag bodde, trevligt bla bla nog om det, i går bjöd jag hem några vänner till mig och grillade och sedan spela wii, riktigt roligt faktiskt! Tack allesammans som var hos mig i går!

Har även varit fint väder hela helgen, men det har jag inte märkt pga. att jag har legat och sovit halva dagen.. Men i dag och i fredags blev det badning, riktigt underbart med sommaren just nu men dock inte om kvällarna då det är grymt varmt på min övervåning där jag bor.


Jag

Mamma i Shanghai nu

I går åkte min Mamma och styvpappa till Kina, Shanghai de ska nämligen hämta min lillebror där så de ska vara där i drygt 2 veckor och om några dagar får de min lillebror, hoppas de har tid att skicka många bilder!

De påbörjade sin resa i går kl. 12,30 till Arlanda och sedan gick flyget några timmar senare, mellanlanda gjorde de i Köpenhamn sedan skulle de åka ett ex antal timmar för det tar ju ganska lång tid att åka till Kina, nästan lika lång tid som att åka till Los Angeles (Som de gjorde förra sommaren)

Har tyvärr inga kort på Shanghai ännu, men gå gärna in på den här sidan så finns det lite kort LÄNK

Snart kommer min lillebror hem! Han blir 1 år i början av september..

090806 - Torsdag

God morgon!

I dag är det Torsdag och det känns faktiskt inte som Torsdag i dag, vet inte riktigt varför men det är bara så.. Är iaf. ensam hemma ett tag till, för snart kommer min pojkvän på besök och ska äta middag här i kväll tillsammans med min syster och mig (Om min syster kommit hem dvs.)

Solen lyser ute och det är super varmt, riktigt kvavt faktiskt, så det blir kanske bad i dag innan middagen skulle vara härligt iaf. För det var ett tag sen nu jag badade, och det är ju tack vare att det varit lite ostadigt väder nu ett tag.

Dagens planer i dag är att rätta och förlänga min styvpappas lotto, handla lite smaskiga grönsaker, nudlar och kryddor till kycklingen vi ska äta i kväll till middag, får se vad vi hittar på.. Sen ska jag även vattna blommorna och sånt tråkigt tjafs.Bild från Sandhamn

Letar boende på Gotland

Just nu letar jag för fullt efter ett boende på Gotland i höst pga. att jag ska börja plugga där troligtvis i höst.

Har gått ekonomi programmet på gymnasiet, så jag känner "Varför inte fortsätta i samma spår?" så ska plugga på ekonomprogrammet på gotland.

Jag väger för och nackdelar kring att flytta och plugga på gotland och nackdelarna är;
-Pojkvännen bor där jag bor, långt ifrån, men kommer nog fungera iaf.
-Min lillebror kommer hem 1 vecka innan jag börjar skolan.

Bla bla mycket tankar i huvudet just nu, men först och främst måste jag fixa någonstans att bo på Gotland, om jag nu beslutar att flytta dit..

Så om ni vet någon som vill hyra ut ett rum/ lägenhet eller liknande, tveka inte att höra av dig till mig skulle vara jätte snällt. För skolan börjar 24 Augusti! Vilket är om 2 och en halv vecka..♥8 månader med min älskling♥


I dag är det 8 månader med min älskling Jeppe,
känns som om tiden med dig får hur snabbt som helst!
Men det är väll så det ska vara när man är riktigt kär i någon.

Vi har varit med om mycket på denna tid,
vi har hunnit med mycket på denna tid,
vi har varit runt mycket i Sverige på en del under denna tid,
och vi har mycket kvar att uppleva än det vi upplevt redan tillsammans.


Låt vi klara allt, tillsammans.
Älskar dig jätte mycket!


Jesper ♥ Linnea

Kommit hem från Falun nu!

Hann tyvärr inte skriva något i bloggen innan jag åkte till Falun med min pojkväns familj, men nu har jag iaf. kommit hem från underbara dagar tillsammans med de.

Igentligen skulle jag inte följt med, men det var en som inte kunde följa med och då var det klart att jag hängde med eftersom det är alltid trevligt att göra saker tillsammans med sin pojkvän (Alternativt med hans familj). Bodde på hotell Scandic i Falun, riktigt underbart hotell måste jag säga! Men vi bodde på våning 11, så lite höjdrädd var man allt.

I dag har det varit stekande värme, och det är även just nu, tyvärr, men det är ändå skönt på något sätt med värmen för snart är det höst igen och man kommer ju sakna sommaren jätte mycket då.

Kikar just nu på lägenheter på Gotland, för jag har ju fått Antagningsbesked 2 i dag från högskolorna runt om i Sverige och är fortfarande reserv på de andra platserna och fortfarande antagen till Gotlands högskola, så jag ska nog pröva på den utbildningen iaf. så får man se hur det går.


090803 - Söndag

Tänkte bara skriva några rader innan jag lägger mig, gårkvällen var rolig och kom hem vid halv 7 i morse, lite sent kanske men tågen går ju inte hela natten..

Var iaf. jätte trevligt att träffa min kompis Elise igen, var faktiskt längesen jag träffa henne nu så det var på tiden så att säga.

Ska sova nu, varit seg hela dagen men nu äntligen är det läggdags.

Lördag & Partajj

God kväll!

Snart ska jag platta håret men medans plattången blir varm tänkte jag skriva några rader här på bloggen och innan jag beger mig inåt stan.

Lördag idag iaf. och snart ska jag bege mig för att träffa min vän Elise och sedan dra på lite festligheter, såklart har jag klädproblem som vanligt som-alla-andra-tjejer-bärjes-har-en-lördag-kväll ?

Får se om det blir någe kort i kväll för jag brukar alltid glömma kameran fast jag har med mig den...

090801 - Lördag & Augusti!

God eftermiddag, kom precis hem från Uppsala nu och har haft en underbar vecka ska ni veta tillsammans med min älskling. Vi har gjort lite allt möjligt, promenader, tv-tittande och spelat tv-spel.. Vädret har varit stabilt utan regn men dock inte så soligt. Bilderna vi tog, kommer upp senare.

Känns ganska konstigt att vara hemma igen faktiskt, men det skönaste var nog att Alle, min pojkväns kompis kom och hämta oss i Uppsala och skjusa hem oss. Alltid skönt att slippa släpa på sina grejer till bussen och sedan bussbyte o bla bla sånt..


Jag och älskling i Sandhamn
RSS 2.0